Nimeä ehdokas Vuoden Sparre -tunnustuksen saajaksi!

Vuoden Sparre -tunnustus jaetaan ensimmäistä kertaa – Nimeä ehdokas tunnustuksen saajaksi!

Vanhan Porvoon asukasyhdistys ry lanseeraa Vuoden Sparre -tunnustuksen. Tunnustus myönnetään henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt Vanhan Porvoon asuinalueen elinvoimaisuutta. Vuoden Sparre julkistetaan 3. huhtikuuta. Samana päivänä 125 vuotta sitten, vuonna 1898, Louis Sparre piti menestyksekkään palopuheensa Vanhan Porvoon suojelemisen puolesta.

Nyt haemme ehdokkaita Vuoden Sparre -tunnustuksen saajaksi!

Pyydämme Vanhan Porvoon asukkaita ja toimijoita nimeämään ehdokkaita, jotka ovat omalla toiminnallaan, joko yksityishenkilöinä tai yritystoiminnallaan edistäneet Vanhan Porvoon elinvoimaisuutta, yleisesti tai ruohonjuuritasolla. Vuoden Sparre voi vaikuttaa myös arjessa, yhteisöllisyydessä, jne. Perustelut voivat olla monipuoliset ja niitä saa tulkita monesta näkökulmasta.

Lähetä ehdokkaasi nimi ja perustelut sähköpostitse osoitteeseen hallitus.vanhaporvoo@gmail.com viimeistään 26.3. Voit myös nimetä ehdokkaan sosiaalisen median kanavissa, joko Facebookissa tai Instagramissa yksityisviestillä.

Vuoden Sparre on vaikuttanut Vanhan Porvoon asuinalueeseen myönteisesti

”Vuoden Sparre -tunnustus lähti ajatuksesta, että tarvitsemme jatkossakin henkilöitä jotka ovat aloitteellisia, kauaskatseisia ja valmiita puolustamaan tärkeitä asioita. Asukasyhdistyksenä haluamme nostaa esiin näitä henkilöitä. Tulevat Sparret voivat olla monella tapaa ansioituneita. Emme halua liikaa rajata sitä millaisesta panoksesta on kyse, vaan jokainen voi tulkita tätä omista lähtökohdistaan”, yhdistyksen puheenjohtaja Anton Frankenhaeuser ja varapuheenjohtaja Petri Tykkä kertovat.

Vanhan Porvoon asukasyhdistyksen hallitus varaa oikeuden nimetä tunnustuksen saajan.

*****

Taustaa – Louis Sparre (18631964) oli Suomessa 1890 – 1908 asunut ruotsalainen huonekalusuunnittelijataidemaalari ja kreivi, joka on nykyaikaisen suomalaisen taideteollisuuden syntyvaiheen merkittävimpiä henkilöitä. Hänen Porvooseen perustamassaan Iris-tehtaassa saivat sekä huonekalut että keraamiset esineet uuden muodon. Louis Sparre uurasti Vanhan Porvoon säilyttämisen puolesta aikana, jolloin kaupunginosaa uhkasi uudelleenrakentaminen. Hänen ansiostaan voimme tänäkin päivänä nauttia Vanhan Porvoon ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Share this post

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *