Tauno Tarna on Vuoden Sparre

Vuoden Sparre -tunnustus jaettiin ensimmäistä kertaa – Tunnustuksen saajaksi Tauno Tarna

Vanhan Porvoon asukasyhdistys luovuttaa Vuoden Sparre -tunnustuksen muotoilijana ja sisustusarkkitehtina toimineelle Tauno Tarnalle, joka on myös tunnettu perinnerakentamisen puolestapuhuja. Tauno Tarna on yksityishenkilönä toiminut valtakunnallisesti aktiivisesti Vanhan Porvoon ja rakennusperinnön puolesta puhujana. Vanhassa Porvoossa hän on toiminut vuodesta 1980 restauroiden Solitanderin kauppataloa ja rakennuksia sen pihapiirissä. Hänen arkistonsa ja hiljaisen tiedon määrä on korvaamaton ja vertaansa vailla. Tarna sai useita ääniä Vuoden Sparreksi ja perusteluissa häntä kuvailtiin sanoilla; asiantunteva, aloitteellinen, kauaskantoinen ja aktiivisesti kantaa ottava.

Lisäksi Vanhan Porvoon asukasyhdistys haluaa antaa kunniamaininnan Wilenius båtvarv ry:lle, joka ylläpitää ja kehittää Wileniuksen telakan toimintaa ja kulttuurihistoriallisesti arvokasta telakka-aluetta rakennuksineen. Myös Wilenius båtvarv ry sai useita ääniä Vuoden Sparre -tunnustuksen saajaksi. Asukasyhdistys haluaa kunniamaininnalla osoittaa tukensa ansiokasta työtä tehneelle yhdistykselle, joka on näkyvästi kamppaillut telakan toiminnan jatkamisen puolesta.

Vanhan Porvoon asukasyhdistys ry lanseerasi Vuoden Sparre -tunnustuksen Louis Sparren Det Gamla Borgå -esitelmän 125 juhlavuoden innoittamana. Vuoden Sparre -tunnustus lähti ajatuksesta nostaa esiin henkilöitä, jotka ovat aloitteellisia ja valmiita puolustamaan tärkeitä pitämiään asioita. Tunnustus myönnetään henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt tavalla tai toisella Vanhan Porvoon asuinalueen elinvoimaisuutta.

Tunnustus jaettiin 3.4. Vanhan Porvoon asukasyhdistyksen ja Porvoon Museon järjestämässä tilaisuudessa, jossa kuultiin Louis Sparren Det Gamla Borgå -esitelmä 125 vuotta myöhemmin, samassa tilassa, nykyisessä Borgå Gymnasiumissa.

Share this post

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *